donderdag,
21 maart 2019
 
 
 
LAATSTE nieuws
 
 
HBA1C calculator
 
 
Oude waarde:
%
Nieuwe waarde:
mmol/mol
 
 
 
 
 
 
 

Langerhans onderwijsprogramma's 

In de overgang van deze website naar een nieuwe omgeving, kunt u zich hieronder inschrijven voor de scholingen waar nog een plek is. Voor nieuw geplande data voor de cursussen NHG-Standaard Chronische Nierschade, Thema-avond 2019 en Startcursus Insulinetherapie in de 1e lijn verwijzen wij u naar onze nieuwe website.
Nieuwe data/locaties voor de Basiscursus Diabetes en Acute Diabetes op de huisartsenpost verwachten wij in maart 2019 open te zetten.

 
Voor deze scholing kunt u zich op deze site alleen nog aanmelden voor locatie Drachten op 26 maart. Nieuwe data en locaties zijn inmiddels gepland, en vindt u hier. 

 

 

 

Neem voor meer informatie over het onderwijs voor zorggroepen contact op met: secretariaat@langerhans.com. De regionale scholingen (o.a. Thema-avond, NHG-Standaard Chronische nierschade en Startcursus Insulinetherapie) bieden wij ook binnen de zorggroepen aan. Daarnaast hebben wij diverse "scholingen op maat".
 

Avondcursus voor AIOS/jonge huisartsen

Jonge huisartsen geven aan tijdens de opleiding te weinig diabeteservaring op te doen, met name op het gebied van insulinetherapie. Daarom heeft Langerhans besloten speciaal voor de AIOS en jonge waarnemende of pas gevestigde huisartsen een compacte scholing aan te bieden. Tijdens deze avondcursus leert u in drie uur tijd een aantal acute diabetesproblemen op te lossen. 

Eind maart zullen nieuwe data/ locaties voor het najaar gepubliceerd worden.

Klik hier voor meer informatie of aanmelden.
 

Opvolgavond 2018

Veel huisartsen en praktijkondersteuners hechten terecht aan een follow up 1 maal per 1 of 2 jaar nadat de basiscursus insulinetherapie is gevolgd. Daartoe hanteerden wij als Langerhans tot nu toe het begrip Opvolgavonden. Maar omdat sommige cursisten al in een (ver) verleden een Opvolgavond hebben gevolgd, zijn we in 2015 gestart met een Opvolgavond die gedurende één jaar uitgaat van een vast raamwerk, waarop lokaal gevarieerd/aangevuld kan worden. Dit in het kader van de zo gewenste follow up, ook wel aangeduid met het begrip Continue Langerhans Educatie (CLE).

Deze cursus wordt niet meer aangeboden. Voor meer verdieping verwijzen wij u naar de Thema-avond 2019.
 

Basiscursus diabetes

Tijdens deze interactieve en volledig ongesponsorde cursus komt een breed spectrum aan diabetesonderwerpen aan bod. De cursus wordt gegeven door twee auteurs van het boek protocollaire diabeteszorg. Deze cursus van 1 dag heeft als doel om een goede basis te geven voor de belangrijke onderwerpen binnen de eerstelijns diabeteszorg. Deze cursus is niet ontworpen voor mensen met veel ervaring en met een gedegen basiskennis, maar meer voor diegene die nog eenmaal de medisch inhoudelijke kennis op een rijtje wil hebben, of die nog niet zo lang in het vak zit en graag bijgespijkerd wil worden.

Eind maart zullen nieuwe data/ locaties voor het najaar gepubliceerd worden.

Klik hier voor meer informatie of aanmelden.


Ongesponsord onderwijs voor uw zorggroep? 

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE

 

Langerhans verzorgt onafhankelijk en ongesponsorde (bij- en na)scholingen

De scholingen welke Langerhans aanbied worden op geen enkele manier gesponsord en daardoor totaal onafhankelijk.
 

Onafhankelijk betekent ongesponsord!

Gewenst onderwijs niet gevonden?

Bent u geïnteresseerd in diabetesgerelateerd onderwijs, maar staat het onderwerp van uw interesse er niet bij, mail ons via info@langerhans.com. Wij zullen de binnengekomen onderwerpen en verder suggesties meenemen in de ontwikkeling van nieuwe onderwijsprogramma’s.