donderdag,
13 december 2018
 
 
 
LAATSTE nieuws
 
 
HBA1C calculator
 
 
Oude waarde:
%
Nieuwe waarde:
mmol/mol
 
 
 
 
 
 
 

Wat is Langerhans?

Langerhans is de verzamelnaam voor de onderwijsactiviteiten van vier in diabetes geïnteresseerde artsen, gestart in 2003. Langerhans heeft als doel het ontwikkelen en aanbieden van een breed scala aan onderwijsproducten, bestemd voor alle diabetesprofessionals.

Langerhans bestaat uit twee onderdelen:
 

Stichting Langerhans

Deze Stichting is, samen met de Stichting Cogesur, de initiator van de opleiding van 120 diabetesverpleegkundigen en verzorgenden in Suriname, waar diabetes een groot volksgezondheidsprobleem is. Naast financiële en organisatorische ondersteuning wordt veel aandacht besteed aan de overdracht van kennis aan diabetesteams en het verhogen van de “awareness” voor diabetes in Suriname.
 

Langerhans School of Diabetes

De Langerhans School of Diabetes houdt zich bezig met het verzorgen van onderwijs, de uitgave van boeken en DVD’s, het beheer van websites en de productie van e-Learning programma´s. Gestreefd wordt naar een veelzijdig, praktijkgeorienteerd en up-to-date aanbod, zo veel mogelijk gebaseerd op de “evidence” uit de Nederlandse Standaarden en Richtlijnen. Daar waar bewijs ontbreekt, is de inhoud “experience based”, dat wil zeggen gebaseerd op de uitgebreide ervaring in de zorg voor mensen met diabetes bij de leden van Langerhans.

De leden van Langerhans zijn:

  • Dr. E. (Evert) van Ballegooie, internist (overleden op 3-1-2008)
  • Prof. Dr. H.J.G. (Henk) Bilo, hoogleraar interne geneeskunde
  • Dr. S.T. (Bas) Houweling, huisarts & onderzoeker
  • Dr. S. (Simon) Verhoeven, huisarts n.p.